Lek iz prelepog cveta hibiskusa

Lek iz prelepog cveta hibiskusa
april 11 07:54 2017 Print This Article

Za šta je sve dobar hibiskus?

Reguliše nivo holesterola

Naučnici su dokazali da čaj od hibiskusa može da izbalansira holesterol u krvi. Ako  vam je nivo holesterola u krvi dobar šanse od kardiovaskularnih obolenja su mnogo manje.

Reguliše krvni pritisak

Prema nekim istraživanjima ljudi koji imaju povišen krvni pritisak bi trebalo da piju čaj od hibiskusa. Hibiskus osim što snižava visok pritisak samim tim što reguliše holesterol leči uzrok problema, ne samo posledicu.

Respiratorni problemi

Hibiskus sadrži antibakterijske elemente koji blagotvorno utiču na raspiratorne infekcije i probleme nastale kao posledica. Uspešno ublažava veliki kašalj i snižava temperatutru.

Stomačni problemi

Ako ste ikada probali čaj od hibiskusa morate se složiti da je veoma prijatnog ukusa, što se ne može reći za većinu lekovitih čajeva. Hibiskus pomaže kod nervoznog stomaka, žgaravice, zatvora. Podiže apetit i jača imunitet.

Menstrualni problemi

Poznato je da se u Aziji hibiskus koristio za zaustavljanje krvarenja. Danas ga širom planete koriste žene koje imaju obilne menstrualne cikluse. Takođe, ublažava menstrualne bolove .

Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa je veoma dostupan, ukusan i lako se sprema. Neka uvek bude deo vaše kućne apoteke.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lek iz prelepog cveta hibiskusa
Rating
51star1star1star1star1star
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.